Natisni

Dosežki dijakov 2018 - 2019

Dosežki dijakov 2018 - 2019

Pozabljeno Celje – fotografska razstava - Ana Šuster 1. AT

21.9. 2018 Je bila otvoritev fotografske razstave z naslovom Pozabljeno Celje. Nagradni foto natečaj je organiziralo društvo za sodobno umetnost Baza Celje, v sodelovanju z Odprtim Celjem. Sodelujoči smo morali poslati osem fotografij na izbrano temo. Selektor razstave je bil Joco Žnidaršič, mojster fotografije FZS in mednarodni mojster EFIAP. Med prispelimi deli vsakega avtorja je izbral največ štiri dela, ki so se uvrstila na razstavo. Moj cilj je bil, da se izbere vsaj eno delo izmed osmih in se razstavi. Ogromno mi je pomenilo že to, da tako velika legenda fotografije izbere moje delo. Moj trud je bil poplačan. Štiri moje fotografije so bile izbrane za razstavo. Na dan otvoritve pa me je čakalo še prijetno presenečenje, saj je moja fotografija z naslovom Razsvetlitev, dosegla tretje mesto. Sodelovalo je 14 priznanih in uveljavljenih fotografov, razstavljenih pa je bilo 88 fotografij. Res je bilo presenečenje, saj kaj takega resnično nisem pričakovala. Za nagrado sem prejela tri knjige v katerih so fotografije našega Josipa Pelikana. Nagrade sem se razveselila. 

Vse fotografije so razstavljene v prostorih Atrija, prvih deset pa na velikih panojih na Krekovem trgu. 

Razstava je na ogled do 20.10. 

   Dosežki dijakov 2017 - 2018

Bučna semena in bučno olje - tekmovanje Konzorcija biotehniških šol 

12. aprila 2018 je na IC Piramida Maribor potekalo 4. tekmovanje v znanju in spretnostih za dijake in študente Konzorcija biotehniških šol Slovenije z naslovom Bučna semena in bučno olje. Dijakinje, dijaki in študentka so bili na tekmovanju zelo uspešni, in sicer:

V kategoriji »VIZUALNE UMETNOSTI«

1. mesto in zlato priznanje Nataša BUKOVIČ, študentka 2. letnika SVKT, mentorica mag. Petra Pižmoht,

2. mesto in srebrno priznanje Tina MAURIČ, dijakinja 2. letnika cvetličar, mentorica Ana Sotošek.

V kategoriji »FOTOGRAFIJA«:

2. mesto in zlato priznanje Jona JAKOB, dijakinja 2. letnika aranžerski tehnik, mentorica Veronika Cvetko,

3. mesto Matej Verbuč in srebrno priznanje, dijak 4. letnika aranžerski tehnik, mentorica Veronika Cvetko.

V kategoriji »ZNANJE«:

Srebrno priznanjei Angelika Vasle, dijakinji 3. letnika hortikulturni tehnik, mentorica Katja Funtek.

Srebrno priznanje: Urša Črep, dijakinji 3. letnika hortikulturni tehnik, mentorica Katja Funtek.

V kategoriji »PRISPEVEK«:

Srebrno priznanje je osvojila Petra Pograjc in ostali dijaki 3. letnika hortikulturni tehnik, mentorica Sergeja Jekl.

Vsem dijakinjam, dijaku in študentki iskreno čestitamo za dosežene rezultate. Iskreno pa čestitamo tudi njihovim mentorjem in se jim zahvaljujemo za njihov prispevek k doseženim rezultatom. Vsem želimo uspešno delo tudi v prihodnje.

Direktorica, ravnateljica VSŠ in kolektiv ŠHVU CeljeRaziskovalne naloge 2018

Projekt Mladi za Celje

Mladinsko raziskovalno delo v Celju je projekt z najdaljšo, štiridesetletno tradicijo načrtnega dela z mladimi na področju znanosti in razvoja v Sloveniji.Raziskovalne naloge so postale izrazito multidisciplinarne, raziskave pa obravnavajo že širše celjsko območje in so presegle vezanost na mesto.

Naša šola se je predstavila z raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv klimatskih dejavnikov na različne načine cepljenja paradižnika Lycopersicon lycopersicum (L.), ki sta jo pripravila dijaka Angelika Vasle in Borut Pustatičnik (3. hortikulturni tehnik), pod mentorstvom profesorice Romane Špes.

Naloga je bila uvrščena v 1. skupino in ocenjena z 98 %, kar je odličen dosežek.

Ponosni smo na dijakinjo, dijaka ter njuno mentorico in jim iskreno čestitamo.


 

Uspehi dijakov in študentov šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje na sejmu flora 2018

Sejemsko dogajanje v Celju letos združuje 5 sejmov, toda za nas je najpomembnejši sejem Flora, kjer so se v petek, 16.3.2018, v spretnostih in veščinah pomerili med seboj dijaki in študentje s področja hortikulture in aranžerstva. Konkurenca je bila na vseh tekmovalnih področjih na zelo visokem nivoju, zato smo še toliko bolj veseli uspehov naših dijakov in študentov.

Tako vrtnarji kot cvetličarji so tekmovali na temo Velike noči. Vrtnarji so v tekmovalni predstavitvi pripravili terasno zasaditev v velikosti 2 m x 3 m. Med sedmimi ekipami sta Borut Pustatičnik in Angelika Vasle, oba dijaka 3. HT, dosegla odlično 2. mesto. Njuna mentorica je bila ga. Romana Špes.

15 ekip cvetličarjev je tekmovalo v 2 kategorijah: izdelavi šopka in fantazijski kreaciji. Pri obeh kreacijah so lahko tekmovalci uporabili predhodno pripravljene konstrukcije. V skupni razvrstitvi mladih cvetličarjev je Tanja Podkrižnik iz 2.HT, osvojila 2. mesto in Anja Knez iz 4. dHT, 3. mesto. Obema dijakinjama je bila mentorica ga. Ana Sotošek. V posamezni kategoriji, izdelavi šopka, je Tilen Lipnik , dijak 3. HT, osvojil 1. mesto. Njegova mentorica je bila ga. Mojca Sodin. V isti kategoriji je osvojila Tanja Podkrižnik še 3. mesto. V kategoriji fantazijska kreacija smo dosegali mesta okrog zlate sredine.

Našo šolo je med tekmovalci cvetličarjev zastopala še Nina Kolar iz 4. dHT z mentorico ga. Anjo Sotošek, ki je v skupni uvrstitvi zasedla 6. mesto. Med vrtnarji pa sta sodelovali še 2 ekipi: Magdalena Lazar, študentka 2. letnika hortikulture s Tjašo Razgoršek iz 3. HT pod vodstvom ga. Mojce Sodin in Gašper Kunst ter Sara Pečnik, dijaka 2. HT z mentorjem g. Sergejem Kosom.

Na tekmovanju iz aranžerstva, ki je letos potekalo na temo Čevlji za šport in prosti čas trgovine Mass, sta 3. mesto osvojili Žana Korenjak in Tinkara Stropnik iz 3. AT, pod mentorstvom Petre Pižmoht.


Za vse tekmovalce je tekmovanje zelo velika preizkušnja in vsem iskreno čestitamo!

Romana ŠpesTekmovanje mladih zgodovinarjev  

V sredo, 31. januarja 2018 je na šoli potekalo tekmovanje mladih zgodovinarjev. Tema letošnjega tekmovanja je »Slovenski naselitveni prostor od 10. do 15. stoletja«. Tekmovanja se je udeležilo 11 dijakov. Bronasto priznanje sta prejeli Jasmina Požeg iz 3. AT in Tanja Podkrižnik iz 2. HT.

Državno tekmovanje bo potekalo 7. 4. 2018 na Ptuju. Udeležile se ga bodo 3 najboljše dijakinje naše šole: Jasmina Požeg, Tanja Podkrižnik in Tamara Romih-Bovhan.

Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate iskreno čestitamo, ekipi mladih zgodovinarjev pa želimo veliko sreče ter uspeha na Ptuju.

                                                      Lidija Oblak


Valentinovo tekmovanje

Na šoli je bilo v torek, 6.2.2018 zelo živahno. Cvetličarska učilnica, hodnik in rastlinjak so napolnili tekmovalci in njihovi pomočniki, ki so se udeležili valentinovega tekmovanja za naj cvetličarja/ko in naj vrtnarja /vrtnarko. Tradicionalno Valentinovo tekmovanje poteka vsako leto v prvi polovici februarja, osrednja tema letošnjega tekmovanja je bila Prebujanje narave. Prvi trije uvrščeni iz vsakega področja bodo zastopali Šolo na državnem tekmovanju cvetličarjev in vrtnarjev na sejmu Flora 2018.

Za naj cvetličarja se je prijavilo 5 ekip, ki so tekmovali v izdelavi fantazijske namizne dekoracije in spomladanskega venčka.

Laskavi naslov naj cvetličarja na šoli je osvojil Tilen Lipnik s pomočnikom Timotejem Burlakom; oba obiskujeta 3. letnik programa hortikulturni tehnik.

2. mesto je pripadlo dijakinji 2. letnika hortikulturni tehnik, Tanji Podkrižnik, 3. mesto pa je osvojila Anja Knez s pomočnico Rebeko Robnik; obe dijakinji 4. letnika, poklicno tehniškega izobraževanja.

Iz področja vrtnarstva se je pomerilo 7 ekip, ki so izdelovali Vrtnarski nasad. Poleg dijakov so se v tej kategoriji pomerili tudi študentje Višje strokovne šole. Vse ekipe so bile zelo izenačene. Zmagovalna ekipa v sestavi Gašperja Kunsta in Sare Pečnik sta predstavila terasno zasaditev. Oba dijaka obiskujeta 2. letnik programa hortikulturni tehnik. Z istim številom točk pa si drugo in tretje mesto delita študentka 2. letnika programa inženir hortikulture, Magdalena Lazar in dijaka 3. letnika hortikulturni tehnik, Borut Pustatičnik in Angelika Vasle.

Delo ocenjevalca v obeh kategorijah je na tekmovanju prevzel g. Simon Ogrizek, sicer tudi mednarodni floristični sodnik, ki je ocenil, da so bili vsi izdelki kvalitetni.

Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo za sodelovanje in za izvirne ideje. Upamo tudi, da ste pridobili še več izkušenj, ki vam bodo pomagale na vaši profesionalni poti.


Organizatorici tekmovanja: Romana Špes in Veronika Cvetko


 


Tekmovanje SLOSKILLS za slikopleskarje 

V četrtek, 1. in petek, 2. februarja 2018 je na ŠC Kranj, Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli potekalo 2. državno tekmovanje SLOSKILLS za slikopleskarje. Udeležili sta ga tudi naši dijakinji Neža Vetrih (4. AT) in Žana Korenjak (3. AT), pod mentorstvom Petre Pižmoht.

V petih tekmovalnih nalogah sta dosegli Neža Vetrih 2. mesto in Žana Korenjak 3. mesto.

Za dosežen uspeh iskreno čestitamo!


Tekmovanje na Informativi 2018 - SLOVENIA SKILLS 2018  

V okviru sejma Informativa so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala tekmovanja v poklicnih spretnostih - World skills Slovenia - Slovenia skills 2018, ki je državno izbirno tekmovanje. Na njem so sodelovali tudi predstavniki naše šole v kategoriji cvetličarstvo (študentka Brigita Klinar, dijaka Nina Kolar in Tilen Lipnik) in aranžerstvo (študentka Nataša Bukovič). Zmagovalci v posameznih kategorij bodo odpotovali na evropsko prvenstvo  Euroskills 2018 v Budimpešto. 

V obeh kategorijah tekmovanja ima ŠHVU Celje zmagovalki in sicer na področju aranžerstva - Visual merchandising je  študentka ŠHVU Celje VSŠ Snovalec vizualnih komunikacij in trženja Nataša Bukovič z mentorico Petro Pižmoht, na področju cvetličarstva pa študentka ŠHVU Celje VSŠ Hortikultura Brigita Klinar z mentorico Ano Sotošek. 

Dijakinja četrtega letnika hortikulturni tehnik Nina Kolar je na tekmovanju osvojila tretje mesto, z mentorico Ano Sotošek. Tretje uvrščeni v izdelavi šopkov je bil dijak tretjega letnika hortikulturni tehnik Tilen Lipnik, z mentorico Mojco Sodin.
Geografsko tekmovanje 

Območno geografsko tekmovanje

V sredo, 7. marca 2018 je na Gimnaziji Novo mesto potekalo območno geografsko tekmovanje. Letošnja tema je »Trajnostni turizem za razvoj«. Udeležila sta se ga Jasmina Požeg iz 3. AT in Miha Drolc iz 4. dHT, tekmovalca, ki sta na šolskem tekmovanju dosegla največ točk.

27 dijakov je tekmovalo za skupino B. Skupino B sestavljajo šole, ki imajo v programu manj kot 140 ur geografije. Po uvodnem skupnem delu je sledil prvi, pisni del tekmovanja. Na pisnem delu tekmovanja so tekmovalci pokazali svoje znanje v poznavanju trajnostnega turizma. Drugi del tekmovanja je potekal v okolici šole, kjer so mladi geografi uporabili svoje znanje in veščine terenskega dela.

Jasmina in Miha sta se odlično odrezala. Jasmina je prejela srebrno priznanje in se bo 16.4.2018 potegovala za zlato priznanje na državnem geografskem tekmovanju v Rušah. Gostiteljica tekmovanja bo OŠ Janka Glazerja Ruše.

Šolsko geografsko tekmovanje

V torek, 16. januarja 2018 je na šoli potekalo šolsko geografsko tekmovanje na temo »Trajnostni turizem za razvoj«. Dijaki so se na tekmovanje pripravljali po predpisani literaturi, svoje znanje in spretnosti pa so dokazali ob reševanju nalog. Tekmovanja se je pod mentorstvom Lidije Oblak udeležilo 18 dijakov. Bronasto priznanje so prejeli Urška Drofenik in Nastja Šmid iz 1. AT, Jasmina Požeg in Vita Glinšek iz 3. AT, Borut Pustatičnik iz 3. HT ter Miha Drolc in Mišel Senčič iz 4. dHT.

 

Največ točk sta zbrala Jasmina Požeg in Miha Drolc, ki se bosta 7. marca 2018 udeležila območnega tekmovanja v Novem mestu.

Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate iskreno čestitamo, Jasmini in Mihu pa želimo veliko sreče ter uspeha v Novem mestu.

 

                                                      Lidija Oblak